400 g makaronu (małe muszelki)
400 g wieprzowiny (karkówka)
1 łyżka tłuszczu
papryka
1 puszka pomidorów krojonych
1 cebula
bazylia
oregano
natka pietruszki
sól
pieprz
Wieprzowinę pokroić na małe kawałeczki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Mięso i warzywa wrzucić do garnka, dodać tłuszczu. Smażyć aż odparuje cały płyn, podlać ok 1,5 szkl wody dodać zioła i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać pomidory, dusić aż powstanie gęstniejący sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z sosem. Posypać natką pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.