Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

11 kwietnia 2015

Pasztet drobiowy z mączką grochową


1 udko ugotowane
6 wątróbek drobiowych
1 szklanka rosołu
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
przyprawa do pasztetu (pasztet ardeński)
2 łyżki mączki z grochu
1 jajko

Oddzielić mięso od kości. Mięso  i wątróbkę włożyć o kubka blendera zalać rosołem, dodać jajko i wszystko dobrze zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku, Przełożyć do formy i piec ok 40 min w temp 180 st.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...