1-2 pstrągi
1 serek Almette wiśniowo-żurawinowy
sól
pieprz
garść białych porzeczek
1 łyżka śmietany
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka octu winnego
2 ziemniaki
roszponka, wiśnie i porzeczki do dekoracji
Ziemniaki obrać pokroić na plasterki i wrzucić na wrzątek na kilka minut.
Serek wymieszać ze śmietaną , doprawić oliwą octem, solą i pieprzem.
Pstrągi umyć. Białe porzeczki rozgnieść i natrzeć nimi pstrągi. Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać pieprzem a na koniec skropić oliwą.
Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym grillu, ziemniaki posmarować oliwą i piec razem z rybą.
Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować rybę dipem i podać z owocami i pieczonymi ziemniakami.
1 serek Almette wiśniowo-żurawinowy
sól
pieprz
garść białych porzeczek
1 łyżka śmietany
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka octu winnego
2 ziemniaki
roszponka, wiśnie i porzeczki do dekoracji
Ziemniaki obrać pokroić na plasterki i wrzucić na wrzątek na kilka minut.
Serek wymieszać ze śmietaną , doprawić oliwą octem, solą i pieprzem.
Pstrągi umyć. Białe porzeczki rozgnieść i natrzeć nimi pstrągi. Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać pieprzem a na koniec skropić oliwą.
Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym grillu, ziemniaki posmarować oliwą i piec razem z rybą.
Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować rybę dipem i podać z owocami i pieczonymi ziemniakami.
Nominowałam Cię w zabawie Liebster Blog Award, jeśli masz ochotę na tę zabawę, to zapraszam :) http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/07/liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuń