Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 listopada 2015

Karczek dojrzewający





1 kg karczku
0,5 szkl cukru
0,5 szkl soli
czosnek
pieprz
majeranek
czosnek niedźwiedzi
papryka

 karkówka musi być raczej wąska a długa .. jak są grube potężne to nie biorę.
1. umyć
2. osuszyć
3. zasypać i otoczyć w 0,5 szkl cukru, odstawić do lodówki na 24 godziny
4. umyć
5. osuszyć
6. zasypać 0,5 szkl soli i otoczyć porządnie by sie solą okleiło
odstawić na kolejne 24 godziny
7. umyć
8. osuszyć
przygotować zioła i czosnek
(majeranek, pieprz, pieprz ziołowy, papryka, może być czosnek niedźwiedzi ) czosnek rozgnieść, wymieszać zioła na talerzu i porządnie okleić nimi mięso z każdej strony.
9. włożyć do skarpetki , podkolanówki ..
10. zawiesić w kuchni w przewiewnym miejscu.. może być pod sufitem, przy karniszu, niedaleko drzwi.. obojętne... i czekać .. 7-10 dni








1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...