Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

26 listopada 2015

Kotlety ziemniaczane - ruskie



500 g ugotowanych ziemniaków
250 g sera białego (twaróg)
sól
pieprz
2 jajka
1 cebula
tłuszcz do smażenia
bułka tarta do panierowania


Ugotowane ziemniaki utłuc i wystudzić lub wystudzić i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Ser rozdrobnić, cebulę drobno posiekać i przysmażyć, dodać sól i pieprz do smaku oraz jajka i dobrze wyrobić masę.
Uformować 7-8 kotletów, panierować w bułce tartej i usmażyć na tłuszczu.
Podawać z sosem..


1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...