1 kg piersi z kurczaka
mąka
sól
2 jajka
bułka tarta
marynata;
1,5 szkl octu
3 szkl wody
szczypta chili w płatkach
pół łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
szczypta czosnku niedźwiedziego
2 cebule
kilka ziaren ziela angielskiego
listek laurowy
2-3 ząbki czosnku
ugotowana marchewka
Piersi umyć, przekroić na mniejsze filety. Mąkę wymieszać z solą. Panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Ułożyć w słoikach, włożyć czosnek, i plasterki marchewki.
Ocet z przyprawami i cebulą zagotować przez kilka minut. Cebulę wyłowić i ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą i zakręcić słoiki, kiedy wystygną, wstawić do lodówki na ok tydzień.
ale soczysta! muszę spróbować
OdpowiedzUsuń