4 ząbki czosnku
6 ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
600 ml letniej wody
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu kamionkowym lub szklanym, czosnek przekroić, .Naczynie przykryć ściereczką i odstawić w temperaturze pokojowej na 3-4 dni.
Kiedy zakwas zacznie pachnieć i pienić się, można spróbować kwaśność..
Przelać do butelek i przechowywać w lodówce do ok 2 tygodni.6 ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
600 ml letniej wody
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu kamionkowym lub szklanym, czosnek przekroić, .Naczynie przykryć ściereczką i odstawić w temperaturze pokojowej na 3-4 dni.
Kiedy zakwas zacznie pachnieć i pienić się, można spróbować kwaśność..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.