1 dynia hokkaido
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól
pieprz ziołowy staropolski
1 łyżeczka imbiru
Dynię oczyszczamy z gniazda nasiennego przy pomocy łyżki, kroimy w kostkę.
Na dużej patelni (wok) rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i chwilkę smażymy po czym natychmiast dodajemy dynię, i przyprawy do smaku, smażymy ok 10 min mieszając by się nie przypaliło.
Podajemy do mięs, zamiast ziemniaków czy innych dodatków.
Ale fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :) https://jaglusia.wordpress.com/
aż wstyd się przyznać,ale jeszcze nigdy nie jadłam dyni...
OdpowiedzUsuńno to rzeczywiście wstyd ;) jak mozna nie jeśc dyni? są pyszne :)
UsuńTo super przepis. Potwierdzam i polecam. Korzystam często z takiego dania.
OdpowiedzUsuńelizka seniorka