Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 sierpnia 2016

Dynia hokkaido z czosnkiem, smażona na maśle.


1 dynia hokkaido
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól
pieprz ziołowy staropolski
1 łyżeczka imbiru
Dynię oczyszczamy z gniazda nasiennego przy pomocy łyżki, kroimy w kostkę.
Na dużej patelni (wok) rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i chwilkę smażymy po czym natychmiast dodajemy dynię, i przyprawy do smaku, smażymy ok 10 min mieszając by się nie przypaliło.
Podajemy do mięs, zamiast ziemniaków czy innych dodatków.






4 komentarze:

  1. Ale fajny przepis :)
    Zapraszam :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. aż wstyd się przyznać,ale jeszcze nigdy nie jadłam dyni...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no to rzeczywiście wstyd ;) jak mozna nie jeśc dyni? są pyszne :)

      Usuń
  3. To super przepis. Potwierdzam i polecam. Korzystam często z takiego dania.

    elizka seniorka

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...