Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 września 2016

Nalewka jeżynowa


700 g jeżyn leśnych
750 ml wódki
100 ml spirytusu
300 g cukru


Maliny zalewamy wódką i spirytusem , szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok 6-7 dni.
Po tym czasie zlewamy alkohol i dodajemy cukier do malin, od czasu do czasu potrząsamy i po upływie  ok 5 dni kiedy cukier się rozpuści odcedzamy owoce przez ściereczkę. Mieszamy z alkoholem. Przelewamy nalewkę do butelek i odstawiamy na jakiś czas (od kilku dni do kilku miesięcy)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...