Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

4 października 2016

Filet z grilla z bakłażanem


3 filety z piersi kurczaka
1 bakłażan
2 pomidory
50-60 g sera pleśniowego
8-10 szt pieczarek
sól
pieprz
lubczyk
oregano
oliwa
bazylia świeża

Filet lekko przecinamy w miejscu gdzie jest zbyt gruby i rozkładamy, skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami, odstawiamy na ok 1 godzinę.
Bakłażan kroimy na plastry i solimy, również odstawiamy na godzinę.
Bakłażan płuczemy i osuszamy . skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami.
Rozgrzewamy grilla lub patelnię grillową i smażymy bakłażan a obu stron.
Następnie pieczemy mięso na grillu lub patelni grillowej i obok pieczarki przyrumieniamy z kazdej strony .
Bakłażan układamy na przemian z plastrami pomidora i posypujemy serem pokrojonym w kosteczkę, Skrapiamy całość oliwą i posypujemy posiekaną bazylią.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...