3 filety z piersi kurczaka
1 bakłażan
2 pomidory
50-60 g sera pleśniowego
8-10 szt pieczarek
sól
pieprz
lubczyk
oregano
oliwa
bazylia świeża
Filet lekko przecinamy w miejscu gdzie jest zbyt gruby i rozkładamy, skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami, odstawiamy na ok 1 godzinę.
Bakłażan kroimy na plastry i solimy, również odstawiamy na godzinę.
Bakłażan płuczemy i osuszamy . skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami.
Rozgrzewamy grilla lub patelnię grillową i smażymy bakłażan a obu stron.
Następnie pieczemy mięso na grillu lub patelni grillowej i obok pieczarki przyrumieniamy z kazdej strony .
Bakłażan układamy na przemian z plastrami pomidora i posypujemy serem pokrojonym w kosteczkę, Skrapiamy całość oliwą i posypujemy posiekaną bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.