Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 kwietnia 2017

Jajka faszerowane pastą z groszku



4 ugotowane jajka
4 łyżki groszku z puszki
sól
pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżka chrzanu

Jajka obieramy ze skorupki, przecinamy na pół i wyjmujemy wszystkie żółtka, wkładamy do blendera, dodajemy groszek, śmietanę, majonez i przyprawy. Blendujemy na jednolitą masę.
Przekładamy masę do dekoratora i wyciskamy spore porcje do każdego jajeczka.
Dekorujemy rzeżuchą, pomidorkami i bazylią papryką, oliwkami - do wyboru.







1 komentarz:

  1. Faktycznie przygotowanie świątecznych potraw z Twoimi przepisami jest proste łatwe i przyjemne :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...