Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 kwietnia 2017

Przepiórki pieczone


3-4 przepiórki
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
majeranek
szczypta czosnku niedźwiedziego
3 łyżki oliwy

Przepiórki myjemy i osuszamy, marynatę przygotowujemy w miseczce. Nacieramy nią ptaszki i odstawiamy na godzinę lub dwie.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy 1/3 szkl wody. Piekarnik nagrzewamy do 200 st , wstawiamy przepiórki i pieczemy ok 30 -35 min z termoobiegiem. Podajemy w sałacie z sałatkami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...