500 g musu z malin i truskawek (przetartego przez sito)
4 łyżki cukru
2 szkl wody
5-6 łyżeczek żelatyny
warstwa śmietankowa
200 ml śmietany
200 ml mleka
100 g twarogu
3 łyżki cukru
4 łyżeczki żelatyny
sok z cytryny
Mus owocowy gotujemy z wodą i cukrem, dodajemy żelatynę i mieszając studzimy.
Wylewamy do formy i odstawiamy do zastygnięcia.
Mleko , śmietanę twaróg i cukier blendujemy .
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i dodajemy do masy. doprawiamy sokiem z cytryny i wylewamy do formy na owocową warstwę.
Po zastygnięciu wyjmujemy, dekorujemy owocami i podajemy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.