6 filetów śledziowych z zalewy octowej
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
1 łyżka cukru
szczypta chili
6 łyżek oleju
1 cebula
2 jajka na twardo
natka pietruszki
Filety kroimy w kostkę, cebulę siekamy w drobną kostkę i mieszamy ze śledziem.
Składniki sosu wkładamy do blendera i ubijamy na jednolity sos, mieszamy ze śledziami i przekładamy do salaterki. Na wierzchu posypujemy drobno posiekanymi jajkami. Dekorujemy natką pietruszki lub koperkiem.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńTakich śledzików jeszcze nie próbowałam. Koniecznie muszę zrobić w te święta :)
OdpowiedzUsuńZ takim przepisem na śledzie się jeszcze nie spotkałem, wygląda bardzo smacznie, z pewnością spróbuję w przyszłości.
OdpowiedzUsuń