Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 grudnia 2017

Śledzie w sosie pomidorowym po tatarsku


6 filetów śledziowych z zalewy octowej
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
1 łyżka cukru
szczypta chili
6 łyżek oleju
1 cebula
2 jajka na twardo
natka pietruszki

Filety kroimy w kostkę, cebulę siekamy w drobną kostkę i mieszamy ze śledziem.
Składniki sosu wkładamy do blendera i ubijamy na jednolity sos, mieszamy ze śledziami i przekładamy do salaterki. Na wierzchu posypujemy drobno posiekanymi jajkami. Dekorujemy natką pietruszki lub koperkiem.

2 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich śledzików jeszcze nie próbowałam. Koniecznie muszę zrobić w te święta :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...