Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

2 lutego 2018

Cybriki - kuchnia kresowa



kilka ziemniaków ok 700- 800 g
1 łyżka mąki
sól
mąka do obtaczania
tłuszcz do smażenia

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy w ściereczce sok.
Dodajemy skrobię odstałą w naczyniu i łyżkę mąki oraz sól do smaku. Mieszamy dokładnie ciasto.
Formujemy małe kuleczki wielkości wiśni obtaczamy w mące i smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Podajemy z mlekiem, śmietaną, równie dobrze można podać je do obiadu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...