Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

15 kwietnia 2018

Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim



filety drobiowe 2 szt
1 op ciasta francuskiego
sól
pieprz
oregano
oliwa
czosnek niedźwiedzi
wędzona słonina ok 50 g ewentualnie boczek
żółty ser ok 50 g
jajko do smarowania

Filety nacinamy poprzecznie 7-8 razy. Słoninę lub boczek kroimy na cienkie plasterki i tak samo żółty ser. W nacięci wkładamy po kawałeczku sera i słoniny, układamy je na kwadracie ciasta francuskiego, posypujemy przyprawami, i skrapiamy oliwą,  ciasto dookoła nacinamy na paseczki szer ok 2 cm. i przekładamy je splatając  z jednej raz z drugiej strony. Zawiniątka przekładamy na papier do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temp 200 st ok 30 - 35 min .
Podajemy z sałatkami lub przetworami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...