Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 sierpnia 2018

Pstrąg faszerowany z piekarnika


2 pstrągi
100 g sera sałatkowego lub feta
świeże zioła (oregano, mięta, tymianek)
sól
pieprz
sok z cytryny
oliwa

Pstrągi myjemy i skrobiemy z łusek, następnie otwieramy i ostrożnie przy pomocy widelca i nożyczek do drobiu pozbywamy się ości odcinając je od nasady głowy i ogona nożyczkami.
Całość skrapiamy obficie cytryną i odkładamy do lodówki.
Ser mieszamy widelcem z ziołami, formujemy w rękach dwa wałeczki i wkładamy je do wnętrza ryb. Zamykamy i układamy je pionowo lub leżąco w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy oliwą posypujemy ziołami (tymianek, oregano) i pieczemy ok 25-30 min w temp 200 st.
Podajemy z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i surówką lub salsą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...