Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 sierpnia 2018

Żeberka duszone w warzywach z dynią hokkaido



żeberka w pasku lub trójkąt
1 pomior
1 marchewka
1 cebula
pół papryki
kawałek ok 15 cm cukinii
pół dyni hokkaido
natka selera i pora
sól
pieprz 
oregano
hyzop
majeranek
tłuszcz do smażenia (smalec) 
Żeberka myjemy i osuszamy w papierowym ręczniku. Obsmażamy w głębokiej patelni w roztopionym tłuszczu. Dodajemy pokrojone warzywa, zioła, przyprawy i podlewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem ok 1 godzinę. w razie potrzeby jeszcze podlewamy wodą. Na ostatnie 20 min duszenia solimy i układamy pokrojoną w paski dynię na wierzchu i ponownie przykrywamy naczynie. 
Danie jednogarnkowe rozkładamy na porcje :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...