2 łyżki mąki pszennej
2 łyżka mąki kukurydzianej
1 jajko
100 ml zimnej wody
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka sosu ostrygowego
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
sok z połowy cytryny
Krewetki oczyszczamy, jeżeli są w skorupkach to obieramy je. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z podanych składników, dobrze mieszamy . Maczamy krewetki i panierujemy w bułce tartej, układamy na tacy. Rozgrzewamy olej i partiami smażymy na złoty kolor. Usmażone krewetki układamy na sałacie .
Ja podałam na mieszance sałat, troche pomidora, mogą być koktailowe, i dwie mandarynki podzielone na cząstki. sałatkę skropiłam oliwą i posypałam lekko solą i pieprzem. Po ułożeniu krewetek wszystko skropiłam sokiem z cytryny.
Całość można podać z grzankami z bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.