 |
Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree |
1 kg ugotowanych ziemniaków

2 żółtka
4 łyżki śmietany
2 łyżki masła
sól
pieprz
 |
Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree |
Ziemniaki włożyć do misy robota (można rozdzielić na dwa razy) dodać wszystkie składniki i wszystko dobrze wymieszać na wysokich obrotach, Przełożyć do tuby cukierniczej z dużą tylką i wyciskać spore dekoracyjne kopczyki na papier do pieczenia. Piec w temp 200 st ok 20 min.. na koniec można podpiec górę przestawiając piekarnik na górną spiralę.
Ja podałam ziemniaczki z pieczonymi skrzydełkami na ostro i surówką.
 |
Kartofle księżnej - czyli zapiekane puree |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.