![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs3asn_W9JublZR_MazsCQ8nSf1zmA8HGL1Z34el9-3ISMCfBbhHYTaHJ60avKB8Rg9mLTep7ohy_5jg8TZAgoUAg_jf8AlYv4mP1iLl2e9UkS5y-y0DmGJAljgj3qsc4OKta39K1y0JvB/s280/zupka+parzybrodab.jpg)
4 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 główki kapusty
1 cebula
ziele angielskie
majeranek
sól
pieprz
szczypta kminku
natka pietruszki
świeży majeranek
Porcje rosołową umyć, zalać wodą ok 2 l i zagotować, dodać ziele angielskie , obrane i pokrojone ziemniaki, marchewke, cebulę posiekaną drobno i pietruszke, Następnie pokroić w kostkę kapustę i dodać do zupy. Posypać odrobiną kminku i majeranku.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Posypać natką i zielonym majerankiem.
Opublikowany w
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ8ewMWu00ng4nW2_Zf1unh7ovrrvfqiCLUWPRu4fem05yIX0keVYV5pvJK2nc7W89ak31xdx1e4WBJF6JguOt9ik0bLbkikN_XQaVc-iNVKc7eaXUoMvYURzlPyv6pZFmTGMjh38EtvpY/s1600/pp.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.