![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEvH4iiOKxnRUMgTFQQgGVd2fxPwuf9Kict2MBywP7aInZMtoxybyzU1rIh4SxLHI1Jeho6P21K0hVanuzdW6qSSSSdMr2x7q0o_3KCa8MZ9Pz1-ioX62dDv0xeMOgJxl1VNkV24DUpzzd/s280/barszcz+ukai%C5%84skib2.jpg)
Kość wołową i kurczaka umyć, Wodę (ok 2 litry) zagotować, włożyć kurczaka i kość, odszumować, pogotować ok pół godziny. Buraczki pokroić w drobne plasterki, marchewkę i pietruszkę w talarki dodać do wywaru, wrzucić ziele angielskie i listek laurowy i drobno pokrojoną cebulę , dodać łyżkę octu. Gotować aż buraki będą miękkie ok 1 godzinę. Następnie dodać ziemniaki, bób i pora. Mięso i kości wyjąć, oddzielić od kości i dodać do barszczu. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem.
Zapraszam do konkursu :)) ! http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wydanie barszczu :)
OdpowiedzUsuń