1 op pełnoziarnistego spaghetti Lubella
2 udka
1 pomidor
130 g świeżych liści buraka naciowego
1 papryczka chili
1 cebula
1 marchewka
3 ząbki czosnku
tłuszcz do smażenia
pół łyżeczki majeranku
pół łyżeczki oregano
sól
pieprz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAnrHZQg90Fo60gEPScEKQ8ibiwV5_RlunNj_cGGXgb4bpXDnRKT8q5vTRr1W9OhNRBw3ogdK3AJIttU9WW7WUKSfiep7qGVIMfbjrFESFBC70Iyk5MeuTiKSYGLOqdLwykat-Y4f19ta6/s280/Pe%C5%82noziarniste+spaghetti+z+kurczakiem+i+burakiem+naciowymb1.jpg)
Udka umyć, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę na plasterki,czosnek posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i warzywa i podsmażyć.
Dodać przyprawy, pokrojonego pomidora, drobno posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem. Buraki naciowe przepłukać i posiekać niezbyt drobno. Dodać do sosu, jeszcze dusić ok 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron Lubella ugotować al'dente , odcedzić i wymieszać z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.