Moje blogi

Strony

1 maja 2014

Marynowany kurczak z grilla


udka i skrzydełka z kurczaka
(ok 3 udka i  skrzyełka)

marynata
3 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
pół łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżka miodu z mniszka (ewent pszczelego)
szczypta suszonej chili w płatkach
sól
pieprz


Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie 2-3 razy męso obrócić w marynacie.

Piec na grillu ok 35 min podawać z sosem czosnkowym, pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.



1 komentarz:

  1. Też wczoraj miał być u mnie grill ogrodowy,a przez pogodę był domowy.Łubię takie ziemniaczki.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.