Moje blogi

Strony

8 maja 2014

Udka duszone z suszonymi jabłkami


3 udka
100 g jabłek suszonych
1 cebula
400 ml rosołu
1 łyżeczka sosu sojowego
2 łyżeczki octu winnego
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz
tymianek
bazylia
oregano
200 ml śmietany 18%

Udka umyć, oczyścić, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, przyrumienić udka z obu stron, podlać rosołem, dodać uszone jabłka, drobno posiekaną cebulę i przyprawy. Dusić do miękkości. Udka wyjąć a sos zmiksować i dodać śmietanę.








Podawać z ryżem (MOJA PROPOZYCJA)  i bukietem surówek






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.