Moje blogi

Strony

6 maja 2014

Zielone pancakes z buraka naciowego


250 g liści buraka naciowego (boćwina)
2 szkl mleka
2 jajka
4 szkl mąki
sól
pieprz
pieprz ziołowy
szczypta czosnku granulowanego
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Liście buraka umyć, osączyć z wody, włożyć do miski zalać mlekiem i zblendować na jednolitą zieloną masę, dodać jajko , mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać ciasto mikserem, na koniec dodać oliwę.

Na małej patelni smażyć jednakowej wielkości placuszki . 
Podawać z sosem mięsnym lub pomidorowym. 



2 komentarze:

  1. Łał, aż otworzyłam buzię ze zdziwienia :) Niesamowite te placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zielono mi.Śliczne placki i fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.