![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-n85qiSQyoMcMyxT-dJZXpvLcsv6G2w7OfWoIWkpYAB_ixZwhqGU9KNpKw3vkidHgzdyt4pWKYflR3Cb5vHUtgDmwR-o1F3XLBh05A28W6b-HtKGRPNDZ4pMMgYTFT6LVQhOwzmokZXdW/s280/tarta+z+g%C3%B3ralskimi+serami+i+szynk%C4%85+podana+z+konfitur%C4%85+z+bor%C3%B3wekb.jpg)
ciasto;
1,5 szkl mąki
0,5 kostki margaryny
sól
pieprz
szczypta chili
2 jajka
nadzienie
100 g bryndzy
150-200 g różnych oscypków mieszanych
30 g sera żółtego
szynka (duże plastry)
szczypta oregano
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYg4sNM9P-sYSr6f7wmMKG0Yh1X5Grp48tIMK2uZC0AtDQ4McJl12_4Uy6ifE5yeXv22FViKCLMoNKf7SJL99qDkoIZAwvRzFl1JGDEC205-0PGBvkbmVzpJe5mQ9ZVhBLntshOXqEzX53/s280/tarta+z+g%C3%B3ralskimi+serami+i+szynk%C4%85+podana+z+konfitur%C4%85+z+bor%C3%B3wekb4.jpg)
Ciasto zagnieść, wylepić natłuszczoną formę, nakłuć widelcem i podpiec w temp ok 19 st przez ok 15 min.
Sery zetrzeć na tarce i wymieszać.
Na podpieczonym spodzie ułożyć szynkę, rozsypać równomiernie sery , wyrównać i posypać szczyptą oregano i zapiec przez ok 20 min.
Tartę podawać z konfiturą z borówek.
Jest przepyszna.
Jezu jak to genialnie wygląda.
OdpowiedzUsuńa jak smakuje ..... poezja :)
Usuńchyba podpowiedziałaś mi co zrobię niebawem na kolację :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda. Podoba mi się przepis bo zazwyczaj przy tartach z dużą ilościach warzyw czy owoców ciasto na spodzie mi się nie dopieka ;/ a z tą tartą chyba nie ma takich problemów?? czy można konfiturę z borówek zastąpić konfiturą z truskawek? Mam domowej roboty i jest bardzo smaczna, a nie chce kupować ze sklepu ;/
OdpowiedzUsuńTruskawka raczej nie .. moze byc za słodka i nie ten smak , tu są sery wędzone i szynka .. zależy co kto lubi , ale mnie jakos nie odpowiada
Usuń