![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_N-pxKfxXb22YnR_7Op2toYgkT0oh4AV1RoYxcXWAbftLd9w3dFbJtsCNbiiAqseb1U_RO_YRj6PAKELqBveNBONTmKXzW5AzioqWX5D5gJrbcmyfSDOzm3baj9A9KtKnxCvEWLdpgL6X/s280/Tarta+z+figami,+gruszkami+i+bia%C5%82ym+serkiemb5.jpg)
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
0,5 kostki margaryny
cukier waniliowy
szczypta proszku do pieczenia
2 żółtka
nadzienie
200 g białego sera
0,5 szkl mleka
2 białka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
0,5 szkl cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJevNLrQtesEnikvGeLcoyH2MNKFBo4PxFEUrSVylIWn5uKsOt4MrczhEUVAhqOgPj7YXXAX7TJceUtBKiJ_O_ktmteit5h6vmM8ZwjeBmixMOOyCtIaYY402Jctrp88QC1pmyM2J6MCcy/s280/Tarta+z+figami,+gruszkami+i+bia%C5%82ym+serkiemb1.jpg)
3 figi
Zagnieść dość twarde ciasto kruche, wylepić formę do tarty i wstawić do piekarnika na 12 min w temp 180 st.
Ser, mleko , mąkę, białka , cukier, sok z cytryny włożyć do miski i porządnie zmiksować przy pomocy blendera.
Gruszki przeciąć na 4 części i wydrążyć gniazda nasienne, 2 figi przekroić na 4 części, trzecią zostawić.
Na podpieczony spód wylać masę serową, Ułożyć gruszki i figi na przemian i wstawić do piekarnika na ok 20 min.
Po wyjęciu udekorować pozostawioną figą , posypać brązowym cukrem.
Opublikowany w
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_arooBGRgkdhyV3FTTv-e1-Z7bGCETGGz-TEsca_O-OENqO5OyAVV2mNq2VhbJtosuCHF4kevkeQwu8bZSxcOvZ9Jy6LYyT361A4pr7XsZ1cWRPV3mCaak94MlvgdeMAXySfsxOd3r1zg/s200/pc.jpg)
Ale piękna! Pysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
___________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Ciekawe połączenie składników
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda! Pięknie rozłożyłaś owoce!
OdpowiedzUsuńAleż cudowna, musiała smakować obłędnie!
OdpowiedzUsuń