naleśniki
1 jajko
1 szkl mleka
1 szkl wody
3 łyżki oleju
sól
2 łyżeczki cukru
mąka
sos
600 g mięsa (łopatka)
2 cebule
3 papryki pomidorowe
3 pomidory
1 puszka czerwonej fasoli
sól
pieprz
3 ząbki czosnku
przyprawa Burito SKWORCU
szczypta bazylii
szczypta oregano
tłuszcz do smażenia
salsa
2 papryki pomidorowe
2 pomidory
1 mała cebulka czerwona
1 ząbek czosnku
listki oregano
natka pietruszki
oliwa
sól
cukier
ocet winny
naleśniki:
Jajka wybić do miski, rozmieszać przy pomocy rózgi, dodać wodę, mleko, olej, sól i cukier.
Następnie dodawać mąkę tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany.
Gdyby potrzebne były naleśniki grubsze należy dodać więcej mąki.
Usmażyć naleśniki na dużej patelni.
sos:
Mięso pokroić w drobną kostkę, paprykę, cebulę i pomidory również drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu, włożyć mięso i podsmażyć ok 10 min. Następnie dodać cebulę, paprykę pomidory i drobno posiekany czosnek. oraz przyprawy i dusić aż powstanie gęsty sos i mięso będzie miękkie. Nie podlewać niczym. Na koniec dodać fasolę z puszki i jeszcze chwilę pogotować. Sos wystudzić.
Naleśniki nadziewać sporą łyżką sosu i składać w kopertę by nic nie wypływało.
Opiekać w rozgrzanym grillu elektrycznym , lub na patelni grillowej, ewent zwykłej.
Przygotować salsę:
Pomidory, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę , dodać drobno posiekany czosnek , świeże oregano, i natkę pietruszki, doprawić solą, cukrem i pieprzem, skropić octem winnym i dodać łyżkę oliwy. Wymieszać.
Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam.
Opublikowany w
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgRtFm_TuqLK_vstg_bzCstzvD9Qd7ZsfLpNTbajY5VMjNN5VAyMWSmIN022gr9clBzol4ImO5f2npXwE-QKmI1upvYR02VfPbiVuR1V9Z8_NXyY9JLnHHIKmp-h53Cf6sDv0l3ZarztYN/s1600/cdc.jpg)
1 jajko
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB_8FaI7KOiePgSR3b4XNTKGxNZADfdNS3evR8yYBYL4fLgH52B444esMGOPot6sYbKCvRxX4epFr9agdjRhn_EPOBXmPtAOmHMcdVRWQmzJHArHmY-nvMMEg5Utm1QuqKpM5Cd5MdH5Qw/s1600/burito+opiekane+w+grillu+i+salsab5.jpg)
1 szkl wody
3 łyżki oleju
sól
2 łyżeczki cukru
mąka
sos
600 g mięsa (łopatka)
2 cebule
3 papryki pomidorowe
3 pomidory
1 puszka czerwonej fasoli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrdPie5-bunyU3grW4lsEC8bHMyH-kHthK-1O9oCHNMN6MrmS9gYUbrv3eFHV0kN-Z6erMisQNPEWxl2vAzhi-PYDNrW1VNkKzBofuXH_r6FNPpMSagElvQ5Wt5cOyOBPBElVTMdKNMoa6/s1600/burito+opiekane+w+grillu+i+salsab6.jpg)
pieprz
3 ząbki czosnku
przyprawa Burito SKWORCU
szczypta bazylii
szczypta oregano
tłuszcz do smażenia
salsa
2 papryki pomidorowe
2 pomidory
1 mała cebulka czerwona
1 ząbek czosnku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYqOqcbdyosxAXgutcR_SWTi9vOX2Hn4kHNY0jX01-mlIHQEtQ7wJyEs4Mh6NoWTs2dIz4HZ526Gvpl767ZNchig50bOBoJXIKWycaFklc097MCa_-tGrLNEI8B_YUaZdPww8KAIGSpvqI/s1600/burito+opiekane+w+grillu+i+salsab4.jpg)
natka pietruszki
oliwa
sól
cukier
ocet winny
naleśniki:
Jajka wybić do miski, rozmieszać przy pomocy rózgi, dodać wodę, mleko, olej, sól i cukier.
Następnie dodawać mąkę tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietany.
Gdyby potrzebne były naleśniki grubsze należy dodać więcej mąki.
Usmażyć naleśniki na dużej patelni.
sos:
Mięso pokroić w drobną kostkę, paprykę, cebulę i pomidory również drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu, włożyć mięso i podsmażyć ok 10 min. Następnie dodać cebulę, paprykę pomidory i drobno posiekany czosnek. oraz przyprawy i dusić aż powstanie gęsty sos i mięso będzie miękkie. Nie podlewać niczym. Na koniec dodać fasolę z puszki i jeszcze chwilę pogotować. Sos wystudzić.
Naleśniki nadziewać sporą łyżką sosu i składać w kopertę by nic nie wypływało.
Opiekać w rozgrzanym grillu elektrycznym , lub na patelni grillowej, ewent zwykłej.
Przygotować salsę:
Pomidory, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę , dodać drobno posiekany czosnek , świeże oregano, i natkę pietruszki, doprawić solą, cukrem i pieprzem, skropić octem winnym i dodać łyżkę oliwy. Wymieszać.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA6HnoikFow5mULtMM9slumLqXVOsfEf02EtdR2dsQYrZcLwpIkeVyx-WXxSem7NGuqmxDAoLyB5j4Nzya7nZrppc2AmmbHWi0BcIxNOUAlYA1RRu_Bj2xOlSpn1zMMxJGsU-Y3Eiqkg5e/s1600/skorcu1.jpg)
Opublikowany w
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgRtFm_TuqLK_vstg_bzCstzvD9Qd7ZsfLpNTbajY5VMjNN5VAyMWSmIN022gr9clBzol4ImO5f2npXwE-QKmI1upvYR02VfPbiVuR1V9Z8_NXyY9JLnHHIKmp-h53Cf6sDv0l3ZarztYN/s1600/cdc.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.