Moje blogi

Strony

26 października 2017

Omlet z grzybkami


grzyby leśne 
uszak bzowy 1 garść 
lakówka ametystowa 1 garść
2 jajka
1 ząbek czosnku
1/4 cebuli
kawałek papryki żółtej
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
koperek

Oczyszczamy grzyby. Cebulę i czosnek siekamy drobno, podsmażamy na tłuszczu , dodajemy grzyby  i paprykę pokrojoną w paseczki i dusimy ok 10 min . Na koniec dodajemy rozmącone jajka i wylewamy równomiernie na podsmażone grzybki. Zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Kiedy jajka się zetną omlet jest gotowy. Posypujemy solą i pieprzem oraz koperkiem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.