Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Bengalski chutney jabłkowy

16 dużych kwaskowatych jabłek,
50 g świeżego imbiru lub 2 łyżeczki sproszkowanego,
0,5 l octu winnego,
2 cebule,
6 ząbków czosnku,
500 g brązowego cukru,
50 g gorczycy,
1 łyżka soli,
1 łyżeczka chilli,
200 g rodzynek,
50 g siekanych migdałów.

Posiekać imbir, cebule i czosnek. Obrane i pokrojone jabłka gotować w occie z cukrem, aż będą miękkie. Dodać imbir, cebule i czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Gotować bez przykrycia 20 min., mieszając często drewniana łyżka. Po ostudzeniu przełożyć do słoików.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...