Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Beza Walentynkowa




4 białka
25 dkg cukru pudru
2 łyżeczki kisielu wiśniowego


Białka ubić na sztywną piane, partiami dodac cukier puder i kisiel
ubijać jeszcze kilka minut

Piekarnik nagrzać do 140 st
na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka szprycą
wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 -60 minut
(po 5 minutach suszenia obniżyć temp do 130 st)
Po upływie 50- 60  min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia.
Wystudzoną beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzac jeszcze raz do 100 st
włożyć beze ponownie i wyłączyć... Po wystudzeniu piekarnika powinna być juz sucha.. udekorować dowolnie .. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...