4 białka
25 dkg cukru pudru
2 łyżeczki kisielu wiśniowego
Białka ubić na sztywną piane, partiami dodac cukier puder i kisiel
ubijać jeszcze kilka minut
Piekarnik nagrzać do 140 st
na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka szprycą
wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 -60 minut
(po 5 minutach suszenia obniżyć temp do 130 st)
Po upływie 50- 60 min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia.
Wystudzoną beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzac jeszcze raz do 100 st
włożyć beze ponownie i wyłączyć... Po wystudzeniu piekarnika powinna być juz sucha.. udekorować dowolnie .. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.