Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
19 lipca 2010
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą
kruchy spód
3 szkl mąki
2 jajka
2 łyżki majonezu
0,5 szkl. cukru
1 łyżka śmietany
0,5 kostki margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
masa budyniowa
3 budynie
1 litr mleka
4 łyżki cukru
śliwki mrożone lub świerze
beza
1szkl białek
0,5 szkl cukru
1 kisiel cytrynowy
-zagnieść ciasto wyłożyć nim blachę, nakłuć widelcem i upiec.
-budynie ugotować z cukrem
wylać na ciasto
-Wydrylowane śliwki uprzednio zasypane cukrem ułożyć na budyniu
i wstawić do piekarnika na ok 20 min 180°C
-W tym czasie ubić pianę.. dodać cukier i na koniec kisiel
wyłożyć na ciasto ... łyżką zrobić dekoracyjne wzory i zapiec aż do ładnego zrumienienia
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.