70 dkg wieprzowiny
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 cebula
grzyby suszone lub mrożone (garść)
2 szklanki rosołu lub bulionu naturalnego
3—4 łyżki masła
3 łyżki mąki
sól
pieprz
oregano
bazylia
szczypta chili
pieprz ziołowy
potłuczone ziarna jałowca
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rumiano na tłuszczu, Zalać rosołem dusić pod przykryciem do miękkości na niewielkim ogniu.Dodać przysmażoną cebulę , koncentrat rozprowadzony w niewielkiej ilości wody przyprawę do mięs i grzyby jesli suszone to obgotowane , mrożone nie trzeba jeśli były gotowane przed mrożeniem, doprawić do smaku przyprawami. Pozostałą łyżkę mąki rozprowadzić 2-3 łyżkami zimnej wody, dodać do gulaszu, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę, aż sos lekko zgęstnieje. podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.