Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Jarzębina w syropie do mięs



2 kg oczyszczonych owoców jarzębiny
1 kg cukru
1 litr wody


Przygotowanie:
Owoce obgotować w 3 wodach ( w celu złagodzenia goryczki) po 2-3 min. Odcedzić.

Wodę wymieszać z cukrem i gotować do czasu aż powstały syrop stanie się klarowny. Osączone owoce  wsypać do syropu i odstawić na kilka godzin.
Całość gotować na wolnym ogniu często mieszając. Nałożyć do małych słoiczków i zakręcić.

Używać jako dodatek do mięs i sosów ..na ciepło i na zimno również






porada : Jarzębina najlepsza jest po przymrozkach lub zamrożona ok dobę w zamrażalniku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...