Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Kapusta z grzybami




1 kg kiszonej kapusty
garść suszonych grzybów
1 cebula
3-4 łyżki ciemnego oleju rzepakowego
1 łyżka mąki
kminek, jałowiec
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Kapustę zagotować i odcedzić, gdyby byla za kawśna powtórzyć gotowanie i ponownie odcedzić.
Podlać olejem i ok pół szkl. wody, dodadć ugotowane grzyby pokrojone na drobniejsze kawałeczki, ugotować z grzybami. Cebulę zeszklić na ciemnym oleju rzepakowym, dodać mąkę, podsmażyć, wymieszać z kapustą, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...