Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Kapusta z grzybami




1 kg kiszonej kapusty
garść suszonych grzybów
1 cebula

listek laurowy
2-3 ziarna ziela angielskiego
3-4 łyżki ciemnego oleju rzepakowego
1 łyżka mąki
kminek 

jałowiec
sól

pieprz czarny
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Kapustę zagotować i odcedzić, gdyby była za kwaśna powtórzyć gotowanie i ponownie odcedzić.
Podlać olejem i ok pół szkl. wody, dodać ugotowane grzyby pokrojone na drobniejsze kawałeczki, podlać również wywarem z grzybków, ugotować z grzybami i przyprawami. Cebulę zeszklić na ciemnym oleju rzepakowym, dodać mąkę, podsmażyć, wymieszać z kapustą, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...