1 kg kiszonej kapusty
garść suszonych grzybów
1 cebula
listek laurowy
2-3 ziarna ziela angielskiego
3-4 łyżki ciemnego oleju rzepakowego
1 łyżka mąki
kminek
jałowiec
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Kapustę zagotować i odcedzić, gdyby była za kwaśna powtórzyć gotowanie i ponownie odcedzić.
Podlać olejem i ok pół szkl. wody, dodać ugotowane grzyby pokrojone na drobniejsze kawałeczki, podlać również wywarem z grzybków, ugotować z grzybami i przyprawami. Cebulę zeszklić na ciemnym oleju rzepakowym, dodać mąkę, podsmażyć, wymieszać z kapustą, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.