Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Karkówka we własnym sosie i gruszki z jarzębiną




3 porcje karkówki
1 cebula
sól pieprz
kilka ziaren kolendry
szczypta rozmarynu
przyprawa do mięs
sól, pieprz

dodatkowo 2 gruszki
jarzębina w syropie ewent. żurawina

Mięso przysmażyć na dużym ogniu .. 
Włożyć do rondla, podlać wodą, dodać cebulę i przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby podlewać wodą.. w małych ilościach.. 

Gruszkę pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem ..
przed podaniem przysmażyć gruszkę z obu stron na tłuszczu na którym smażyło się mięso i na każdej położyć małą łyżeczkę jarzębiny lub żurawiny.
Podawać z ziemniakami i papryką konserwową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...