3 porcje karkówki
1 cebula
sól pieprz
kilka ziaren kolendry
szczypta rozmarynu
przyprawa do mięs
sól, pieprz
dodatkowo 2 gruszki
jarzębina w syropie ewent. żurawina
Mięso przysmażyć na dużym ogniu ..
Włożyć do rondla, podlać wodą, dodać cebulę i przyprawy i dusić do miękkości, w razie potrzeby podlewać wodą.. w małych ilościach..
Gruszkę pokroić na plastry, posypać solą i pieprzem ..
przed podaniem przysmażyć gruszkę z obu stron na tłuszczu na którym smażyło się mięso i na każdej położyć małą łyżeczkę jarzębiny lub żurawiny.
Podawać z ziemniakami i papryką konserwową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.