Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
17 lipca 2010
Karp w galarecie
składniki:
pęczek włoszczyzny
1 kg karpia
2 cebule
5 łżeczek żelatyny
kieliszek białego wina
4 ziarna ziela angielskiego
pęczek koperku
pół cytryny
sól, cukier, pieprz
przyrządzanie: Włoszczyznę umyć i obrać. Cebule obrać i wbitą na widelec opiec nad ogniem. Warzywa zalać litrem wody, dodać ziele angielskie i sól. Gotować przez ok. 0,5 godziny. warzywa wyjąć. Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i dodać do wywaru z warzyw. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Karpia wyjąć, osączyć, usunąć ości.
Ułożyć na półmisku, udekorować warzywami.. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę.. zalać karpia zastygającą galaretką .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.