Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 lipca 2010

Klops



podroby,
wątroba ok 0,5 kg
serce, 1 szt
płucka ok 30.dkg
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
2 jajka
0,5 cebuli
2 ząbki czosnku
1 bułeczka namoczona w mleku (wyciśnięta)
przyprawy;
sól , pieprz,
majeranek

oregano

dodatkowo 4-5 jajek ugotowanych na twardo

podroby ugotować, zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem
dodać mięso mielone, jajka i przyprawy, wlać ok pól szkl wody
dobrze wymieszać ... ....

podłużną blaszkę nasmarować tłuszczem, posypać tartą bułką
nałożyć na dno trochę mięsa , uklepać, położyć wzdłuż obrane jajka na twardo
obłożyć mięsem... uklepać i stuknąć blaszką żeby wszystko się dobrze zasklepiło
ręką rozsmarować łyżkę oliwy
posypać tartą bułką i czerwoną papryką

piec ok 1,5 godz w temp 120°C

po upieczeniu okryć szczelnie folią aluminiową żeby wierzch odmiękł


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...