Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Składniki:
ziemniaki,
mąka ziemniaczana,
1 jajko. sól


Ugotowane ziemniaki, dobrze tłuczemy lub przeciskamy przez praskę,
uklepujemy w misce, dzielimy na 4 części, 1/4 wyjmujemy, w to miejsce wsypujemy na równo mąki ziemniaczanej,
Dokładamy wyjęta część. dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Formujemy równe kulki,
 w każdej robimy wgłębienie

Gotujemy w osolonej wodzie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...