Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Kokoska z powidłami

-ciasto-

Skł; 2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru
2 żółtka
1 jajko
1 łyżka śmietany
0,5 kost. margaryny
1 łyżeczka prosz. do piecz.

Zagnieść. Upiec dwa cienkie placki.

-ciasto II-

Skł; 4 jajka
3/4 szkl. cukru
cukier waniliowy
1,5 szkl. mąki
4 łyżki wody
1 łyżeczka prosz. do piecz.
aromat

Ubić. Upiec na złoty kolor ok. 30 min.

-masa śliwkowa-

Skł; 30 dkg. powideł śliwkowych
0,5 szkl. siekanych orzechów
15 dkg. rodzynek

Wymieszać.

-masa kokosowa-

Skł; 20 dkg. wiórek kokosowych
2szkl.mleka
0,5 szkl.cukru
1 margaryna

Wiórki ugotować na mleku.
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać masę kokosową.
Do smaku dodać sok z cytryny.

PRZEŁOŻENIE - placek kruchy, powidła, biszkopt, masa, placek kruchy, polewa, wiórki lub orzechy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...