Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Krokiety z kapustą i grzybami


Naleśniki

1 jajko
2 szkl mleka
łyżeczka cukru
szczypta soli
0,5 szkl wody
mąka


Nadzienie;
1 kg kapusty kiszonej
1 cebula
200 g grzybów mrożonych
sól
kminek
majeranek
pieprz
3 łyżki oleju (ciemnego rzepakowego)
natka pietruszki
1 jajko

dodatkowo;
2-3 jajka
bułka tarta
tłuszcz

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć na złoty kolor.

Grzyby uprzednio namoczyć i ugotować. Kapustę wypłukać, trykrotnie. Na oleju przysmażyć cebulę dodać kapustę i podlać 2/3 szkl wody. Wstawić na ogień do duszenia, w tym czasie posiekać grzyby dodać przyprawy, dusić aż do miękkości i odparowania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wystudzić. Dodać trochę posiekanej natki pietruszki i jajko, wymieszać.
Nadziewać naleśniki i zawijać w kopertkę .Gotowe krokiety panierować w jajku i bułce tartej i obsmażać z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z czerwonym czystym barszczykiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...