Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Kwaszona papryka

zielona papryka (twarda)
sól nie jodowana
czosnek
pieprz
ziele angielskie
gorczyca

Paprykę oczyścić i ułożyć w garnku, przekładając przyprawami.
Zalać gorącą zalewą w proporcji, 1 łyżka soli na 1 litr wody,
Pozostawić w temperaturze pokojowej do ukwaszenia.
Ukwaszoną paprykę nakładamy w słoiki, zalewamy zalewą i pasteryzujemy 10-15 min
w zależności od wielkości słoików.

smakuje zupełnie inaczej niż konserwowa..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...