Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Marysieńka

Upiec ciemny biszkopt, przekroić na dwa placki.

-ciasto orzechowe-

Skł; 25 dkg. orzechów włoskich
5 białek
20 dkg. cukru
1,5 łyżki miodu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej


Białka ubić, dodać resztę skł. Wymieszać. Piec 30-40 min. 180*C.

-masa budyniowa-

Skł; 1 margaryna
0,5 l. mleka
5 żółtek
20 dkg. cukru pudru
3 łyżki mąki ziemn.
3 łyżki mąki pszennej


Z produktów (bez margaryny) ugotować budyń, wystudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.
Przełożyć ciasto.

PRZEŁOŻENIE PLACKA - biszkopt, krem, ciasto orzechowe, krem, biszkopt, polewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...