Upiec ciemny biszkopt, przekroić na dwa placki.
-ciasto orzechowe-
Skł; 25 dkg. orzechów włoskich
5 białek
20 dkg. cukru
1,5 łyżki miodu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
Białka ubić, dodać resztę skł. Wymieszać. Piec 30-40 min. 180*C.
-masa budyniowa-
Skł; 1 margaryna
0,5 l. mleka
5 żółtek
20 dkg. cukru pudru
3 łyżki mąki ziemn.
3 łyżki mąki pszennej
Z produktów (bez margaryny) ugotować budyń, wystudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać budyń.
Przełożyć ciasto.
PRZEŁOŻENIE PLACKA - biszkopt, krem, ciasto orzechowe, krem, biszkopt, polewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.