Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Mazurek kajmakowo-orzechowy





170 g mąki
150 g cukru
2 jajka
125 g margaryny Kasia
pół cukru waniliowego


dodatkowo;
dżem truskawkowy
masa kajmakowa orzechowa 1 puszka 400 gr
orzechy

Margarynę cukier i jajka utrzeć dodać mąkę i zmiksować (ciasto będzie gęste)
rozsmarować ciasto w dużej blasze albo w dwie małe.. (na papierze)
upiec na złoty kolor

Po wystudzeniu (jeśli było pieczone w jednej, przekroić na pół) ciasto przełożyć dżemem truskawkowym, rozsmarować cienką warstwę masy kajmakowej, resztę przełożyć do szprycy i udekorować masą i orzechami



















Opublikowany w 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...