na dwie osoby
2 ozorki
1 marchewka
1 cebula
300 ml jogurtu
2-3 łyżeczki chrzanu
2-3 łyżeczki mąki kukurydzianej
sól
pieprz
Ozorki oczyścić ze ślinianek i obgotować ok 10 min .. pierwszą wodę odlać. Zalać wrzątkiem .. dodać pól cebuli i marchewkę posolić i ugotować ozorki do miękkości (marchewkę wyjąc wcześniej jak będzie miękka) Wyjąc Ugotowane ozorki oczyścić z resztek skórki i pokroić w plastry .. włożyć do garnka .. dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i 1/4 posiekanej cebuli .. Jogurt wymieszać z chrzanem i mąka kukurydzianą , wlać do ozorków i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia .. chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem .. Podawać np z kaszą na sypko i papryką czy ogórkiem kiszonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.