Łosoś w galarecie

Kawałek łososia ok 30 dkg
marchewka
pietruszka
kawałek selera
ćwierć cebuli
bulion z warzyw lub rybny
żelatyna
ok 3 szkl. wody
sok z cytryny

dodatkowo; kilka łyżek zielonego groszku z puszki









Włożyć warzywa do garnka, zalać wodą dodać przyprawy i pogotować ok 10-15 min.
Do wywaru włożyć łososia i gotować ok 10 mim
wyjąc rybę połamać na kawałki i rozłożyć po równo do miseczek, kubeczków itp..
Dodać plasterki marchewki i po łyżce zielonego groszku
Wywar doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę soku z cytryny i rozrobić z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu..
Zalać rybę w miseczkach wywarem i odstawić do wystudzenia.
Podawać galaretkę skropioną sokiem z cytryny.

Komentarze