Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

26 lipca 2010

Pasta rabarbarowa

1 kg rabarbaru 
półtorej szkl posiekanej cebuli
szklanka rodzynek
półtorej szkl cukru
4-5 ząbków czosnku
2 łyżki imbiru (najlepiej posiekanego korzenia)
łyżka zmielonych nasion gorczycy
łyżka mielonego ziela angielskiego
łyżka mielonej kolendry
pół łyżeczki pokruszonej papryczki chili
ćwierć łyżeczki mielonego cynamonu
ćwierć łyżeczki mielonych goździków
2 łyżki miodu
2 łyżki białego wytrawnego wina
półtorej szklanki octu winnego
łyżka soli

Rabarbar obrać i pokroić w kostkę,
rodzynki sparzyć osączyć w miseczce skropić winem
do rondla włożyć rabarbar i cebule, rozprażyć
dodać wszystkie składniki (oprócz octu i miodu)
i gotować na małym ogniu ok 30 min ciągle mieszając...
po czym zmiksować i dodać ocet i gotować kolejne 30 min
pod koniec gotowania dodać miód i odparować
gęstą pastę dodać do słoiczków i pasteryzować ok 10 min



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...