Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Pierś kurczaka z ryżem a'la chińszczyzna





mięso;
2 piersi z kurczaka
2 jajka
mąka i bułka tarta
sól pieprz
olej do smażenia

ryż;
2 saszetki ryżu
kawałek czerwonej papryki
pół cebuli
odrobina chili
olej do smażenia
sól, pieprz

Mięso pokroić w równa paski, nie za małe..
posolić i popieprzyć, panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor.

Ryż ugotować. Paprykę cebulę i chili posiekać i przysmażyć na oleju, wrzucić ugotowany ryż wymieszać i podgrzać.

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką cebulą i jabłkiem..

Podawać na gorąco



1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...